Nekem ez a recept vált be. Szinte minden tortához jó. Lehet CSOKIS piskótát is sütni kakaóval de akkor egy kicsit kevesebb liszt kell hozzá.
Hozzávalók:
-6 tojás
-6 evőkanál cukor
-1 cs. vanilincukor
-6 púpozott evőkanál liszt
-1 cs. sütőpor
-1 csipet só
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra verni cukorral és vaníliás cukorral. A sütőport és a lisztet össze kell keverni. Sütő előmelegítése 200°C-ra. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá kell verni, de ne túl sokáig, mert különben újra visszafolyósodik. A sárgájához adagolni a lisztet. Hozzáadni a fehérjét és ezt összekeverni NEM ROBOTGÉPPEL, HANEM FAKANÁLLAL. A formát vagy sütőpapírt kivajazni és kilisztezni. A tésztát beleönteni és mehet a sütőbe kb. 20 perc alatt megsül. Minimum 10-15 percig NEM SZABAD KINYITNI A JÜTŐAJTÓT, MERT A PISKÓTA ÖSSZEESIK. Hústűvel vagy villával ellenőrizzük, ha nem ragad rá, akkor kész.